Meny
  25 januari, 2017
Andreas Thunholm
Vad jobbar du med?
– Kundrådgivare i första hand, sen copywriter och ansvarig för HBD:s Piteåkontor. Det handlar om kommunikation i alla former, från print till digitalt och samtal med kunder och arbetskompisar.
Hur kommer det sig att du hamnade i kommunikationsbranschen?
Det roligaste man kan göra mellan åtta och fem med många härliga människor som ger bra energi. Att få ge röst till alla fantastiska entreprenörer och företagare är också inspirerande. Ibland blir jag en sorts ”jantefilter” till kunderna vilket passar bra då jag hellre regisserar än står på scen.
Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att jag har roligt. Jag är en i grunden mycket nyfiken människa i en bransch som bara måste veta vad som händer utanför dörren. Att få vara omgiven av andra vetgiriga och ambitiösa människor är ett privilegium.
Hur föddes intresset för ditt yrke?
– Alltid gillat ord och text, drömt om att bli författare, insett att jag inte har en bok i mig. Skrev mycket som barn och har sen bara kört på via blogg, krönika, press, varumärke o.s.v. Inser också att jag har blivit tillräckligt erfaren för att kunna vara med och bidra med lite klokskap också.
Vilket är ditt bästa Helikopterminne?
Det mesta som hänt hittills och allt som är på gång att hända. Mina arbetskompisar är fantastiska – every single one of them.
Vilket råd skulle du ge till någon som vill jobba med samma sak som dig?
– Oavsett om du skriver, jobbar med ledarskap eller vill skapa bra kommunikation är det alltid bra att lyssna. På riktigt. Och att aldrig glömma att du förvaltar andra människors slit, drömmar och pengar – du får bara den stora äran att ge röst åt dem för en stund. Så när du väl lyckas – tacka dem ordentligt och gärna innan du uppdaterar din LinkedIn.
Vad har du gjort innan du började på Helikopter?
Marknadsförare i sport- och energibranschen. Några år som copywriter, projektledare och byråansvarig. Har även frilansat i enskild firma.
Vad inspirerar dig?
– Thea, 10 år. Hon älskar att dansa, ska bli youtuber och är den enda som säger euw! till mig när jag behöver höra det. Är numera även min manager på musical.ly där hon fixat ett internationellt gångbart artistnamn och bio på engelska ”så alla från hela världen” kan följa mig. Tredje ”lajken” på första videon kom från Kina – blir hon inte reklamare så vet jag inte. Det är i alla fall makalöst att inse att jag varit med om att skapa henne.
 Skärmavbild 2016-11-25 kl. 19.37.43
Inspirationskälla
Berätta om något särskilt inspirerande case du varit inblandad i!
– Vill se utmaningen i alla jobb och kunder, oavsett vad det gäller. Det är ett bra sätt att få använda vinnarskallen som jag tror är viktig oavsett projekt och kund. Tron på att det vi gör faktiskt är med och utvecklar andra. Mina favoritkunder är både ängsliga och ambitiösa vilket innebär att de är mänskliga och därmed väldigt utvecklande att jobba med.
Vilken är den galnaste arbetsdag du varit med om?
– Brännbollsmatchen mot More med en riktigt kul fest på kvällen. Knät höll inte – helt enligt plan – men jag fick vara nere och svinga med kidsen för en stund. Kickoffen på Kust med alla arbetskompisar på plats var också minnesvärd.
Vilken är din perfekta lunch?
– Försöker ju undvika allt med bea men det är omöjligt i den här stan. Sushi? Sunes? Sallad? Är inte kräsen.
Vad gör du helst på din fritid?
– Har ett ganska stort samhällsintresse, även om jag är rätt ointresserad av själva sakpolitiken är jag desto mer intresserad av spelet bakom kulisserna. Uppskattar alltid bra film, musik och när det drar ihop sig till slutspel i olika mästerskap.
Har du någon hemlig talang?
Spontant nej. Vid närmare eftertanke har jag, åtminstone vid ett tillfälle, utstrålat någon sorts praktisk ådra eftersom jag lyckades mönstra som kompanibefäl med ansvar för mekaniker, motorer och massa tunga fordon och kanoner. Den felrekryteringen har episka inslag och måste ändå räknas som någon sorts dold talang.