Meny
  13 mars, 2017
Behöver du en expert?

internationella kvinnodagen förra veckan tog vi tillsammans med ett gäng engagerade Luleåföretagare ett viktigt steg i norr- och västerbottens framtid.

Vi har alla hört frasen ”det var så svårt att hitta en kvinna…”, i sammanhang där experter ska stå på en scen, sitta i en paneldebatt eller hålla en föreläsning, något som vi ville ändra på.

Screen Shot 2017-03-13 at 09.20.07

Allt startade i en kommentarstråd på Facebook, där några från Luleås näringsliv diskuterade denna fråga. Det resulterade i ett delat Google-dokument med ca 150 namn. För att ytterligare lyfta frågan så tog vi fram en väldigt enkel webbplats där listan publicerades, vi la också upp ett formulär för att få in fler namn. På webbplatsen Experts in Swedish Lapland finns idag, inte fullt en vecka senare 540 namn, och det tickar hela tiden in nya. Listan har också utökats från att vara väldigt Luleåcentrerad till att innehålla namn från hela Norr- och Västerbotten. Webbplatsen har haft drygt 7000 besökare och har delats mer än 1200 gånger i sociala medier!

 

I media

Webbplatsen fick snabbt stor spridning, och har även resulterat i flera tidningsartiklar, ett inslag på SVT och ett radio-inslag.

Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med detta viktiga projekt. Har du några namn som du tycker borde finnas med på listan så kan du fylla i formuläret på sajten.

 

Initiativtagare till projektet
Anne Graf, Josefin Hedberg, Inger Edlund Pedersen, Lars Huring, Johan Sjökvist, Ella Jonsson & Andreas Lind

Stort tack till alla som varit inblandade, som hjälper till att fylla på listan, som tipsar om nya namn och som hjälper till att sprida länken!