Meny
  14 mars, 2018
Isa förstärker Pitehelikoptern

Isabelle Norman Sällström är en positiv, driven och stilsäker designer/formgivare/illustratör som gör comeback på Helikopter Brand Design efter att ha drivit egen verksamhet senaste tolv åren.

 

Så kul att ha dig tillbaka, Isa, hur känns det?

Tack. Kul att vara här igen. Det har gått några år sen sist, men jag längtar efter mer sällskap eftersom man blir lite av n grottmänniska när man jobba hemifrån. Sen har det ju hänt massor på Helikopter sen sist och det känns förstås jättespännande att ge mig in i det här världen igen.

 

Berätta om din bakgrund

Jag har ju varit på Helikopter tidigare och även på byrån Grafisk Form och a&o reklambyrå. Har nog jobbat mig igenom de flesta discipliner inom byråvärlden, från webb och layout till design och illustration av de flesta sorters enheter.

 

Du driver idag en webbshop och sprider dina mönster och illustrationer över hela världen. Berätta. 

Ja, jag driver en webbutik där jag erbjuder allt från print till textilier inom inredning. Sen har jag en del företagskunder som jag främst ritar mönster till. Spira inredning, UNICEF, Hobby Lobby och Spotlight Australia för att nämna några. Jag har även en agent i Australien som säljer mina mönster.

 

Händer du att du springer på dina produktioner ute i världen?

När jag säljer mönster så vet jag sällan vad företaget använder dem till. Men jag vet man har gjort både luftfuktare i korea, barnkläder i Nederländerna och leksaker i USA av mina mönster. Spiras kuddfodral som jag gjort mönster till syntes bland annat i Åhléns reklamfilm i höstas. Då hajade jag till!

 

Är du lite av en influencer också?

Jag har haft blogg tidigare men idag når jag ut mest via Instagram.

Det är viktigt, men utvecklingen går rätt fort fram så det gäller att försöka hänga med.

 

Varför blev det design?

Visste när jag var liten att jag vill jobba med antingen text eller form och jag har alltid varit galet kreativ och har ett behov av att få ur mig saker. Måste få ur mig min kreativiteten, annars skulle jag nog bli lite tokig.

 

Vad gör du när du inte designar?

Jag är stugfanatiker som älskar att vara på stugan. Det, umgås med min familj och långa promenader är väl mitt liv just nu. Sen är god mat, hög musik och ett glas vin aldrig fel.