Meny
  30 november, 2016
Maria Berg
Resan in i byråvärlden gick via civilekonomutbildning, skatteverket och revisionsföretag. Som ekonomiansvarig håller Maria Berg i dag stenkoll på Helikopters siffror.
Vad jobbar du med?
– Jag är ekonomiansvarig vilket innebär allt från löpande bokföring, lönehantering, rapportering till ledningsgrupp och styrelse, ekonomiska analyser av projekt bland annat.
Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Att det är väldigt varierat, att jag har stor frihet att själv bestämma över min dag, att det är utvecklande och att jag har så fantastiska kollegor. Det är alltid kul att gå till jobbet.
Hur föddes intresset för ditt yrke?
– Jag har alltid varit intresserad av siffror, matte och pengar så det har alltid varit självklart för mig att jobba med ekonomi i någon form. När jag var liten satt jag och räknade på räknemaskin vad det skulle kosta om man ville köpa allt som fanns i Ellos-katalogen. Bra träning om man vill bli snabb i fingrarna.
Vilket råd skulle du ge till någon som vill jobba med samma sak som du?
– En grundutbildning är alltid bra, exempelvis ekonomisk linje på gymnasiet eller civilekonomprogrammet på universitetet. Men där jag lärt mig allra mest är nog under min tid på revisionsbyrå. Det har varit otroligt lärorikt.
Vad har du gjort innan du började på Helikopter?
– Efter civilekonomutbildningen jobbade jag på Skatteverket i fem år, sedan på Ernst & Young i fem år och sedan som ekonomiansvarig på ett medelstort företag i ca tre år. Bra blandning för det jobb jag har idag.
Vad inspirerar dig?
– Deadlines och mycket jobb, hur märkligt det än kan låta.
Vilken är din perfekta lunch?
– Lunch i solen på uteservering med vän eller kollega. Gärna på en fredag för en extra skön känsla.
Har du någon hemlig talang?
– Grym på att sortera och organisera. Min specialitet är att sortera en kortlek i färg och nummerordning. Är obesegrad än så länge!