Meny
  11 maj, 2017
Omid Massali

Han har drömt i Dubai, nätverkat i München, frilansat i London och styrt upp formen i Stockholm och Amsterdam. Möt vår färgstarka creative – ödmjuk artist, digital estradör och konventionsantagonist i ett. På Helikopter är det Omid Massali som leder det kreativa arbetet till nya höjder.

Vad jobbar du med?
– Jag är kreativt ansvarig men säger hellre att jag jobbar med att skapa leenden. Att arbetskompisarna ler på grund av jobbet, att kunderna ler på grund av nya framgångar och att kundens kund ler på grund av varumärken som de älskar och delar med sig – det är kreativitet när den fungerar som bäst.

Hur kommer det sig att du hamnade i kommunikationsbranschen?
– Jag gjorde praktik hos en offentlig arbetsgivare som tillhandahöll produkter för människor med funktionsvariationer när jag var åtta år. Det fick upp mina ögon för hur en kan förenkla livet med hjälp av design. Jag var nog fast redan då.
Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Att utmana och förvåna. Bryta konventioner. Att få vara med och förändra och påverka omvärlden, om än ett litet steg i taget.
Hur föddes intresset för ditt yrke?
– Jag är data- och konstnörd, designen och kreativiteten ligger precis där mitt emellan. Exakt där jag vill vara.
Vilket är ditt bästa Helikopterminne?
– Barcelona!
Vilket råd skulle du ge till någon som vill jobba med samma sak som dig?
– Sikta högt, bryt konventioner och dröm om att skapa framtiden. Var ödmjuk, jobba hårt och läs det du kommer över.
Vad gjorde du innan du började på Helikopter?
– Kreativ chef på ett reklambyrånätverk i Köln och München. Var med och startade en digital kommunikationsbyrå i Dubai. Art director i Amsterdam. Frilansat i London och Stockholm.
Vilken är den galnaste arbetsdag du varit med om?
– När jag råkade ta bort en fil medan vi gjorde ändringar på vårt backupsystem. Vilket ledde till att jag inte fick tillbaka filen. Fick jobba till långt in på natten och lyssna på Richard Cheese.
Har du någon hemlig talang?
– Är ganska snabb på huvudräkning.