Meny

Upptäck dalakraften med Dalapop

En upptäcktsfärd i det musikaliska Dalarna

Historien om den mytiska dalakraften förenar alla som har en relation till Dalarna. Men vad skapar den egentligen? Jo, bland annat musik. I 2018 års omgång av Upplev Dalakraften lyfte vi musiken i Dalarna genom att porträttera sju olika artister från Dalarna. En filmserie av musikerporträtt med tillhörande musikvideo fyllde Dalakrafts digitala kanaler under sommaren.

Kund

Dalakraft

Kategori

Varumärkesstrategi, filmproduktion

Kontor

Falun

UDK+dalapop_pressrelease_small

Dalarna har fött många stora musiker och fortsätter att göra det varje dag. I samarbete med Dalapop valde vi ut sju artister och band som deltog i sommarens filmserie. Somliga väletablerade, andra just i början av sin karriär. De fick berätta om sin relation till Dalarna, samt om sig själva och sin musik.

poleSiblings_test
mimikry_test
Propdylan4
hannaturi_test

Varje avsnitt innehåller en intervju med respektive artist samt en musikvideo. Serien sändes i Dalakrafts egen webb-tvkanal och på Facebook. De åtta avsnitten gav 730 000 exponeringar, 5300 reaktioner och 515 delningar i sociala medier. Dessutom ville ytterligare 450 personer följa Dalakrafts Facebooksida i samband med att serien sändes.
Ett givande projekt som sträckte sig från strategi och kommunikationsplan till manusarbete och filmproduktion.

stikoper2
Dela