Meny

VAD VI GÖR

Helikopter Brand Design gör allt från strategiska plattformar och planer till visuella identiteter, webb, mobilt, förpackningar, PR och kommunikationskoncept. Det är kanske du som anlitar oss, men det är din kund vi skapar för. Det är grunden i vårt designperspektiv och kanske den största anledningen till att ett helikopterlyft kan bli en oväntat lönsam resa.

Analys

Det första du möter hos oss är vår Rotormodell. Den ger svar på vad din affärsverksamhet har för utvecklingsområden ur ett marknadsperspektiv. Och vad ni bör göra först, med eller utan oss.

Strategi

Vi har skapat eller vidareutvecklat de strategiska plattformarna för några av de mest spännande branschförändrarna i Sverige. Inom försäkring, hälsa och säkerhet exempelvis. Vad vill du lyckas med?

Varumärke

Det handlar inte om vad du säger längre. Det handlar om vad du gör och hur du gör det. Vi bygger hållbara varumärken för byggföretag, destinationer, konsultbolag och butiker exempelvis.

Koncept

Gör något kul som sticker ut och blir viralt. Eller? Vi gör hellre något strategiskt rätt som dina kunder minns och tydligt kopplar samman med dig. Det är ett starkt koncept, oavsett kanal.

E-handel

Idag kan alla göra en webbplats. Till och med starta egen e-handel i en handvändning med hjälp av fantastiska gratisverktyg som tictail och textalk. Men när någon vill bli bäst, då frågar de oss.

Socialt

Det kan vara ditt varumärkes viktigaste arena och bör ha en tydlig plan. Ibland gör vi bara instruktionen, andra gånger är vi ett kontinuerligt stöd med redaktionell kompetens, rörlig bild och kreativa koncept.

Förpackning

Vi vet hur tuffa striderna är i butikshyllan och hur man tar kontroll över sin kategori. Vi har dessutom utvecklat ett hemligt vapen efter att ha tagit kunder från små lokala aktörer till nationella leverantörer.

Identitet

Resan började med Jordbruksverkets nya visuella identitet. Idag har vår identitetsprocess en unik kvalitetssäkring. Vi kan nämligen testa vilket uttryck som kommer kommunicera rätt till just din målgrupp. Nyfiken?

Start-up

Vi designar din idé så den får tillräckligt med kapital och luft under vingarna att ta nästa steg. På så vis har vi tagit flera start-ups ut på marknaden, med eller utan externa finansiärer. Har du en idé? Hör av dig!

PR

Vi är experter på det långsiktiga arbetet att bygga varumärken och påverka relationerna till dina/era målgrupper. Vi skapar innehåll som väcker intresse, designar kommunikativa budskap och ser till att företag/produkt/tjänst får rätt publicitet och når rätt mottagare. Digitalt, socialt och traditionellt.

Public affairs

Är offentliga aktörer målgruppen för din business? Då bör du vara en fena på att påverka beslutsfattare och skapa goda relationer med institutioner, kommuner, landsting och stat. Känns det svårt? Ta hjälp av oss.