Meny
  22 maj, 2017
Vägen till digital framgång

Att förhålla sig till digitaliseringen och att navigera rätt på nätet är en utmaning för många företag. Vägen till digital framgång börjar med att förstå det förändrade beteendet hos dina kunder – efter det kan du bygga grunden för ditt företags närvaro online.

 

Idag springer nytänkande företag snabbt förbi sina konkurrenter tack vare smarta affärsidéer. Uber är idag världen största taxibolag utan att äga en enda taxibil. Airbnb är världens största bostadsbolag, men äger inga fastigheter. Dessa företag har gjort förtroendet mellan säljare och köpare till hjärtat i verksamheten. De lyssnar på sina kunder och utformar lösningar baserat på vad de vill ha.

 

Helikopter fick i juni 2015 uppdraget att ta Morakniv från 6 000 till 50 000 ”gillare” på deras Facebooksida fram till nyår. Med en ganska liten budget för kampanjen och utmaningen i att skaffa nya ”gillare” kändes uppdraget som en rejäl utmaning. Med enkla medel gällande tonalitet och bildspråk tillsammans med en genomtänkt strategi lyckades vi hjälpa Morakniv att nå målet för att där efter fortsätta som i en mer coachande roll. Idag har Morakniv över 100 000 gillare på sin Facebooksida!

 

Strategin är en formulerad plan, som baseras på fakta och insikt och visar vägen från nuläge till önskat läge. Strategin ska berätta för alla på företaget om målgrupper, budskap, kanaler och genomförande. Din strategi ska vara ett lätt och levande dokument som med enkelhet kan anpassas till den digitala världens snabba förändringar.

 

Det finns mängder av möjligheter inom digital marknadsföring – allt från att med enkla verktyg förmedla kommunikation till en stor grupp människor, effektivisering som leder till nya affärer till att mäta och följa upp resultat på genomförda aktiviteter.

 

Strategin är en viktig vägvisare, men kom ihåg – det finns inte enbart en digital strategi som har svaren på alla frågor, det är snarare en strategi som guidar dig rätt i en digital värld!

 
I slutet av Maj har vi frukostmöte på våra kontor i Piteå och Skellefteå där vi berättar mer om vägen till digital framgång.

 

Frukostmöte Piteå
Onsdag 31 Maj 07:30-09:00
Noliagatan 9
Anmälan till: andreas.thunholm@helikopter.nu

 

Frukostmöte Skellefteå
Torsdag 1 juni 07:30-09:00
Kanalgatan 43
Anmälan till: skelleftea@helikopter.nu