Meny
  6 februari, 2017
Välkommen Niklas!

Säg hej och välkommen till Helikopters nya medarbetare Niklas Mattsson. Niklas joinar teamet som grafisk formgivare på kontoret i Luleå. Men hans grymma resurs kommer självklart att vara tillgänglig för alla Helikopters kunder.

 

Vem är Niklas Mattsson?

– Jag är 38 år gammal och kommer ursprungligen från Piteå. Efter drygt tio år i Kirunafjällen bor jag nu sen ett par år tillbaka på en gård i Bertnäs utanför Piteå tillsammans med min fru och son.

 

Berätta vad är det du ska göra på Helikopter?

– Jag kommer att jobba som grafisk formgivare. Jag är specialiserad på print och trycksaker och har erfarenhet av allt från omfattande magasinproduktioner till mindre annonskampanjer. Form och design i största allmänhet är min grej och jag kommer även att vara delaktig i visualiseringen av identiteter och koncept. Jag kommer i huvudsak att jobba på Helikopter i Luleå. Parallellt med jobbet på Helikopter fortsätter jag driva min egen verksamhet, designbyrån Versal.

 

Vad har du gjort tidigare?

–  I början av 00-talet tog mitt intresse för friluftsliv i allmänhet och alpin skidåkning i synnerhet mig till fjällen i Kiruna där jag säsongade som allt från bartender till skidpatrullör. 2009 sadlade jag dock om för att börja jobba med kommunikation och formgivning och har sen dess haft förmånen att jobba med några av Swedish Laplands starkaste varumärken inom besöksnäringen, bland annat ICEHOTEL, Kiruna Lappland, Riksgränsen och Björkliden.

 

Nu i januari avslutade jag ett av mina drömprojekt: det första numret av magasinet ”Fjälljournal”, ett fristående livsstilsmagasin med fokus på ett av Sveriges nordligaste och mest högalpina fjällområden: Kebnekaise – Abisko – Björkliden – Riksgränsen, som jag producerade i egen regi med ansvar för hela processen från planering till layout till tryck.

 

Nu är jag redo för allt som kan tänkas komma i min väg!